Chestionar satisfactie

Articole

Diabetul Gestational

In anul 1964 O'Sullivan si Mahan au propus criteriul testului de toleranta la glucoza pentru a defini diabetul gestational la femeile insarcinate: adica orice grad detectat de intoleranta la glucoza ce este identificat in timpul sarcinii.

Femeile ce au aratat valori crescute ale nivelului de glucoza din sange au fost recunoscute ca prezentand un grad de risc crescut sa dezvolte diabet non-gestational in urmatorii 8 ani. Ulterior, din studiile ce au urmat, s-a descoperit ca masurile luate pentru a scadea nivelurile prea ridicate ale glucozei la femeile insarcinate diagnosticate cu diabet gestational au dus la scaderea complicatiilor aparute la nastere. Cu toate acestea, la momentul respectiv aceste date nu au fost considerate dovezi suficiente pentru a se institui un tratament pentru diabetul gestational. Majoritatea studiilor clinice au fost efectuate la nivel observational, putine dintre ele fiind la nivel de prospectare.

Rezultatele de la primele doua organizatii multi-institutionale au fost facute publice de-abia in anul 2005 In Jurnalul Englez de Medicina au fost evidentiate beneficiile atat pentru nou-nascut cat si pentru mama. Aceste beneficii deriva din adoptarea unei metode de tratament eficienta.

Dintre femeile cu diabet gestational ce au primit consiliere alimentara si tratament de specialitate pentru scaderea nivelului ridicat de glucoza si cele care nu au primit deloc tratament, primele au prezentat o rata mult redusa de grave complicatii neonatale ce pot surveni: deces, distocia umarului, fractura de oase sau deficiente nervoase.

Totodata in ceea ce priveste mama, se mentioneza o scadere a complicatiilor maternale: preeclamsie si excesul de luare in greutate.

Diabetul, cu atat mai mult cel gestational este o afectiune care trebuie luata in considerare, astfel incat sa se instaureze masurile necesare iar medicul sa poata aplica protocoale medicale in asa fel incat sa diminueze riscurile cat mai mult. Este important ca in ceea ce priveste conduita dumneavoastra alimentara si nu numai sa intelegeti si sa acceptati nevoia mentinerii unui echilibru.

 

*Informatiile prezentate au caracter informativ. Pentru mai multe detalii, va puteti adresa Institutiei noastre si unul dintre medicii nostri va va sta la dispozitie pentru mai multe lamuriri legate de acest subiect.

Testimoniale

  • Mihaela P. - Caracal

    “Personal atent, pregatit corespunzator. Siguranta, curatenie, atentie, grija.”
  • Gabriela F., Tg. Jiu

    Datorita gradului inalt de performanta, voi recomdana cu incredere tuturor prietenilor aceasta maternitate!
  • Simona R. - Craiova

    “ Sunt multumita de serviciile oferite, totul este incomparabil.”
  • Madalina S. - Craiova

    “ O echipa de profesionisti gata, in orice moment sa intervina, pentru intelegerea si satisfacerea nevoilor mele si ale bebelusului. Centrul dvs. medical ofera toate conditiile necesare pentru orice pretentios, atmosfera familiala si conditii excelente de cazare, ingrijire excelenta si atentie atat pentru mamici cat si pentru bebelusi. “
  • Irina D.- Craiova

    “Atentia si profesionalismul de care a dat dovada intreaga echipa de la Centrul Medical MaDonna Maria au fost ireprosabile. Am fost foarte multumita de serviciile oferite. Recomand cu placere Clinica MaDonna Maria oricarei femeie care isi doreste sa fie mamica sau are orice problema medicala care necesita un control ginecologic.”
  • Oana T. - Craiova

    “ Conditiile oferite sunt de foarte buna calitate. Personal medical instruit corespunzator si cu un comportament adecvat situatiei in care se afla pacientele. Voi recomanda Centrul Medical MaDonna Maria deoarece nu am nici o obiectie, totul fiind ireprosabil. Va faceti treaba foarte bine si nu am obiectii.”

Servicii medicale

În Centrul Medical Obstetrică-Ginecologie din incinta Maternităţii se oferă în regim de ambulator urmatoarele servicii medicale obstetricale: supravegherea sarcinii clinic si ecografic, analizele necesare gravidei etc.

Informatii pacienti